2011. május 18., szerda

BODZAFAGYI



Bodzarajongók figyelem!!! Már csak néhány hét, de legfeljebb 2 van hátra az idei bodzavirágzásból. Viszont nem lehet kihagyni a bodzafagyi elkészítését és elfogyasztását. Nem kell hozzá más, csak a már előzőleg elkészített szörp. Ha valaki nem szereti a házi szörpöt nyugodtan szerezzen be boltit, abból is kiváló fagyi válhat.
És még egy: a görög joghurt valóban görög joghurt legyen. Ennek zsírtartalma 7,5 %, aki tud ennél zsírosabb joghurtot, az még jobb. A mostani felhasznált példányt a Sparban találtam, íme  fotója. És véletlenül sem helyettesíthető a Danone silány gyártmányaival!


És még egy fontos dolog: a fagyikat minden esetben sokkal jobban kell ízesíteni a készítésnél, mint az egyéb édességeket. Ezért szokták túlédesíteni, mert hidegen az ízek kevésbé intenzívek. Így ha fagyasztás előtt édesnek vagy savanyúnak érezzük, ne aggódjunk!

Hozzávalók:

2 dl bodzaszörp
400 gr natúr görög joghurt
5 dkg porcukor
1 lime reszelt héja, leve és gyümölcshúsa


A joghurtot turmixgépbe teszem az összes többi hozzávalóval. A lime héját lereszelem, citruspréssel kifacsarom, ami a facsarón marad gyümölcshús, belekanalazom.
Ezután mehet vagy fagyigépbe, vagy egyszerűen műanyag dobozba, majd a mélyhűtőbe. Idénygyümölcsökkel, keksszel, ostyával, rolettivel díszíthetjük.





3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Kedvenc zöldségesünk ajánlotta a kedvenc vevőjét, azaz téged.
    Ezért gyorsan megkerestelek és mert tetszik a dolog, maradok:)

    Julcsi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Julcsi!
    Örülök, hogy másnak is kedvence az én kedvencem :-) Nagyon szép, mindig friss árujuk van, és mindent beszereznek, amit csak az idénynek megfelelően lehet. Az pedig külön öröm számomra, hogy itt maradsz! Talán egyszer személyesen is találkozunk a piacon! Jó főzést és sütést, Emma

    VálaszTörlés
  3. Nos, a sütés, főzés nem az én asztalom, de nyálat csorgatni szeretek:) Én inkább textilben utazom, azt viszont legalább olyan szeretettel művelem, mint te a főzést.

    VálaszTörlés