Így szerényen csak olyan fánkkal próbálkoztam ezúttal, amit mindenki, de tényleg mindenki sikerrel meg tud sütni. Nem kell dagasztani, keleszteni, figyelgetni, csak összekeverni és kisütni.
Rengeteg recept kering a neten, legalább 500, de egyik sem találkozott az elképzeléseimmel, ezért megalkottam az 501.-et! Olyat kerestem, amiben a liszt mennyisége csak fele a túróénak, mert ugye nem lisztet szeretnék eszegetni, és nincs benne sütőpor....
Hát íme, ez lett belőle. És milyen finom lett!
Hozzávalók 4-6 személyre:
50 dkg túró
2 tojás
2 evőkanál cukor
25 dkg liszt
1 dl tejföl
10 dkg puha vaj
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart belseje
olaj a sütéshez
A túrót villával áttöröm, majd hozzáadom a cukrot, lisztet, tejfölt, citromhéjat és vaníliát. A puha vajat a tojással kikeverem, majd ezt is beleforgatom a masszába.
Egy nagyobb serpenyőben az olajat felhevítem, és a masszából vizes kézzel gombócokat formázok. Forró olajban aranybarnára sütöm, és porcukorral vagy lekvárral tálalom.
Ez nagyon tetszik, recept mentve! :)
VálaszTörlés