Én a lapcsánkát Nagymamám receptje szerint szoktam kivitelezni, vagyis kevés liszttel meglehetősen rugalmasra hagyom, és végső ízét a fokhagymától és a sok friss petrezselyemtől nyeri el.
Hozzávalók:
1 kg cukkini (lehet nagyobb méretű is, itt igazán nem számít a zsengeség)
1 tojás
2 púpos evőkanál liszt
1 kis csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
só
olívaolaj
A cukkinit meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Alaposan besózom és fél órát állni hagyom. A kieresztett levet alaposan kinyomkodom és egy tiszta tálban összekeverem a tojással, liszttel, reszelt fokhagymával, aprított petrezselyemmel. Ha szükséges, még megsózm. Kevés olívaolajat hevítek egy serpenyőben és azonnal sütni kezdem őket. Kb egy evőkanálnyi masszát simítok el kör formára adagonként. Ha megpirult az egyik oldala, átforgatom őket. Köretként is tálalható, de önmagában is finom.
Nem lehet elég korán elkezdeni!!! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése