A nyári melegben sokszor képes vagyok délben is a főtt finomságok helyett egy-egy gyors szendvicset választani. Mivel mindkét szendvics a gyorsan elkészíthetőek közé tartozik, ezért most egy kalap alá veszem őket. Valójában azonban a lazacos egy elegáns, nyári vacsora előétele is lehet, míg a bruschetta sokkal inkább frissítőbb, könnyebb. Olaszországban járva számos helyen, számtalan változatban kipróbálhattam. Készítik sütve, nyersen, olívával, sajttal, nekem ez a kedvencem.
Hozzávalók a lazackrémhez:
10 dkg füstölt szeletelt lazac
1 doboz Philadelphia krémsajt
1 evőkanál tejföl
egy kis csokor kapor
néhány szem kapribogyó
bagett
Hozzávalók a bruschettához::
5 db közepes érett, édes paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma lereszelve
só
1 evőkanál olívaolaj
kis marék friss bazsalikom
2 db nagy bagett
A paradicsomokat egészen apró kockákra vágom, a közepén a szárát mélyen kivágom. Ezután hozzáreszelem a fokhagymát, belekeverem a sót, olajat, és az apróra vágott bazsalikomot. Legalább 1 órán át hűtőben hagyom érlelődni. Tálalás előtt a bagettet megpirítom és a paradicsomot kanállal ráhalmozom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése