2013. május 24., péntek

EGY ANGOL KASTÉLYKERT

Amikor itt is beköszönt a tavasz, ami mindig később történik mint odahaza, amikor csak tehetjük kirándulunk. Itt bőven van felfedeznivaló, és mivel már elgalább egy év eltelt, hogy megosztottam volna Veletek képeket, milyen errefelé a környezet, rendhagyó posztként most receptek helyett képek következnek.





Mind Grantham-ben, a Belton House-ban készült, ami  egy igazi angol kastélypark. Otthon csak filmekben lehet ilyet látni, talán a mérete leginkább a bécsi Schönbrunnal hasonlítható össze. Az egész a Belton család tulajdonában volt, ma már államilag kezelt nemzeti örökség. Ilyenből errefelé jónéhány akad. Az egész park egy egész napos elfoglaltság, hiszen a kastély maga múzeumként várja a látogatókat, a kastélykert angolkert tavakkal, parkokkal fűszerezve ahol mókusok és nyulak játszadoznak, illetve kapcsolódik mindehhez egy erdei kalandpark a gyerekek számára.

Ez alkalommal tavaszi vásár is zajlott, ami tovább színesítette az amúgy is gyönyörű látnivalókat.


Helyi kézműves édességek a délutáni teához





Régi autók kiállítása


Ugye látjátok a piknikkosár milyen kitüntetett helyre kerül egyeseknél?


A medvehagyma már a virágait bontogatja















Már neki is van saját fényképezőgépe :-) (még ha nem is igazi....)




És Ő a kisebbik, aki már nem is olyan pici




1 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz képek!!! Nálunk is van egy gyönyörű kastély. Most éppen felújítják, igazán ráfért már. Alig várom, hogy fotózhassam :)

    VálaszTörlés