2013. május 15., szerda

TAVASZI SPÁRGASALÁTA

Mostanában elég sűrűre szabott minden egyes napom. Nem szeretnék panaszkodni, inkább csak mentegetőzöm miért nem írok több sort erről a gyönyörűségről. De most csak annyit mondanék, hogy mióta a zöld spárga szezonját éljük kétnaponta ez készül nálunk, mivel gyors, laktató és finom. Mert a legjobb ami történhet a spárgával, az szerintem ez.






Hozzávalók 3-4 személyre:


25-30 dkg zöld spárga
4 db keményre főtt tojás
két nagy marék bébi spenót levél
2 db ciabatta (vagy 4 db toast kenyér)
8-10 db koktél paradicsom
pár szál újhagyma, vagy negyed póréhagyma
kevés olívaolaj


az öntethez:

4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál balzsamecet
egy csepp méz
1 evőkanál fehérborecet




  1. A ciabattát vagy kenyeret felkockázom, 180 fokos sütőben aranybarnára pirítom.
  2. A spenótot megmosom, lecsöpögtetem, a felesleges vizet leszárogatom.
  3. Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítek. Közben a spárgát megtisztítom: az alsó fás részét levágom és eldobom, ha vastag a héja vékonyan meghámozom, majd kb 4 cm-es darabokra aprítom. A serpenyőbe beleteszek kevés olajat, hozzáadom a spárga darabokat, sózom és pár perc alatt átmelegítem. Időnként átkeverem, majd félretszem.
  4. Egy salátástálat előveszek, belehalmozom a spenótot, rá a félbe vágott paradicsomokat, a karikára vágott újhagymát, a megpirított kenyérkockákat, a spárgát és kézzel átkeverem. A főtt tojásokat megtisztítom, negyedekbe vágom, és a saláta tetejére halmozom. 
  5. Elkészítem az öntetet: az összes hozzávalót vagy fedeles kis üvegben, vagy csőrös pohárban homogénre keverem. Csak tálalás előtt adom a salátához. (valahogy így :-)




1 megjegyzés:

  1. Ez aztán a finom saláta! Komolyan mondom megindított így korán reggel. És micsoda gyönyörű tálaló eszközök!!!

    VálaszTörlés