2011. február 25., péntek

AVOKÁDÓ KRÉM

Az avokádó krém nálunk nem mindennapi reggeli, de nem is ünnepnapi. Akkor esszük, ha éppen nagyon szép avokádót lehet kapni a piacon. Ha nagyon keményhez jutunk csak hozzá, érdemes pár napig meleg helyen, pl. konyhapulton tartani, amíg megpuhul. Friss pirítóssal tálalva nagyon finom és laktató.

Hozzávalók:
1 db avokádó
kiskanál só
fél gerezd fokhagyma
fél citom vagy lime leve
bagett

Az avokádót meghámozzuk, a magját eltávolítjuk. Kicsi darabokra vágjuk, majd egy tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk a sót, a reszelt fokhagymát, és lecsöpögtetjük a citrom levével. Így a színét is megőrzi. Kis ideig állni hagyjuk.
Pirítóst sütünk  hozzá, és azzal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése