A töltött tojás nálunk akkor készül, ha sok friss házitojást kapok Barcikáról. Kétféleképpen készítem: van egy sonkás és van húsmentes változata is. Ezt főleg Nagypénteken készítem. Ha valaki mégis a húsosat választja, vegyen kb. 15 dkg Prágai sonkát és konyhai robotgépben vágja apróra, vagy késsel tegye mindezt. Íme a recept!
Hozzávalók:
10 db főtt tojás
3-4 evőkanál tejföl
2 kiskanál mustár
10 dkg reszelt sajt
só
bors
esetleg piros arany
a tálaláshoz tartármártás
A főtt tojásokat hosszában kettévágom, a sárgájukat kiveszem egy tálba. Villával összetöröm és hozzáadom a tejfölt, mustárt, sajtot, sót, borsot. Aki szeretné megszínezni, tehet bele piros aranyat. Frissen készített házi majonézzel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése