2011. március 15., kedd

CUKKINIVEL TÖLTÖTT BATYU

Ez az étel úgy született, hogy már nagyon-nagyon vágytam valami zöldre, valami tavaszira. Mivel szoptatok, sok zöldség nem jöhet szóba számomra, de a kedvenc cukkinim az most is a listán maradt. A klasszikus Stahl-féle főzeléket is szeretem ebből elkészíteni, de most még annál is többet hoztam ki belőle!

2 kicsi saláta cukkini
10 dkg reszelt Pannónia vagy Ementáli sajt
1 nagy evőkanál mascarpone
250 gr leveles tészta
tetejére tojássárgája tejjel elkeverve

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, hőlégkeveréssel. A cukkiniket meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk. Állni hagyjuk. Közben sajtot reszelünk. Kb 10 perc után a cukkiniket kinyomkodjuk, jól lecsepegtetjük. Összekeverjük a sajttal, mascarponéval, ha kell még, megsózzuk. A mélyhűtött leveles tésztát felengedés után kinyújtjuk, vagy ha friss leveles tésztánk van, amit én jobban kedvelek, egyszerűen csak deszkára fektetjük. Felvágjuk kb 8×8 cm-es négyzetekre és a közepükre halmozzuk a tölteléket. A négy sarkát középre felhúzzuk, és összenyomkodjuk. Tetejüket megkenjük pici tejjel elkevert 1 tojássárgájával és 25-30 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése