500 ml tej
500 ml húsleves
250 gramm kukoricadara
só
kb. 60 dkg sertésszűz
20 dkg bacon
majoranna
1 ág rozmaring
2 ág kakukkfű
75 dkg fagyasztott szilva
5 dkg vaj
1 kiskanál barna cukor
őrölt szegfűszeg
fahéj
őrölt gyömbér
Először a puliszkával indulunk. A tejet, húslevest ( ha valakinek leveskockája van, az is jó erre a célra) egy lábosba tesszük és felforraljuk. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Kb. 40-45 perc alatt lesz sűrű massza, eközben azonban folyton keverjük, mert könnyen odaéghet, a tűzhelyet alacsony hőfokra állítsuk. Ha elkészült, zsírpapírral bélelt őzgerinc formába öntjük és betesszük 160 fokos sütőbe kb 60 percre. Akkor jó, ha kívűl egy aranybarna réteget kap, megpirul.
Amíg sül, a bacont alufóliára fektetjük, rá keresztben a szüzet. Megszórjuk, borssal, majoranával,majd ráfektetjük a majorannát és rozmaringágat. Mindkét végéről a bacont ráhajtogatjuk, és szorosan rátekerjük az alufóliát is. Hűtőben pihentetjük.Csak tálalás előtt fél órával kezdjük el megsütni.
Ha kész, elővesszük a szüzet és az alufóliával együtt tepsibe helyezzük 190 fokos sütőben 25 percig sütjük. Ha kész, lefejtjük az alufóliát és serpenyőben mindkét oldalát magas lángon megpirítjuk. Szeletelés előtt vágódeszkán 5 percig pihentetjük. A puliszkát is vágódeszkára borítjuk, a zsírpapírt eltávolítjuk, és szeletekre vágjuk. A mártással együtt melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése