2013. március 27., szerda

TÖLTÖTT TOJÁS FÜSTÖLT LAZACCAL , AVOKÁDÓVAL, ÉS NÉMI KAVIÁRRAL





A töltött tojás nem maradhat el Húsvétkor az ünnepi asztalról. Azért nagyon praktikus elkészíteni, mert előre gyártható és rengeteg féle változata van, csak a képzelet szab határt annak, mi is kerüljön bele. 
Én ezúttal füstölt lazaccal és avokádóval töltöttem meg, a tetjére pedig egy kevés piros kaviár került. 

Hozzávalók:

10 kemény, főtt tojás
1 kisebb puha avokádó
100 gr füstölt lazac
2 evőkanál natúr krémsajt
3-4 nagy evőkanál natúr joghurt
bors
1 teáskanál mustár
facsarásnyi citromlé
kevés friss apróra vágott petrezselyem
1 apóra vágott salotta (elhagyható)

a tálaláshoz:

1-2 evőkanál kaviár
kevés petrzselyem levél



  1. A főtt tojásokat hosszában elfelezem, a sárgájukat óvatosan kiskanállal kiszedem. 
  2. A tojások sárgáját az apróra vágott füstölt lazaccal, a krémsajttal, sóval, borssal, mustárral, citromlével, petrezselyemmel (esetleg hagymával) egy késes aprítógépbe teszem. Valószínűleg nagyon kemény, nehezen keverhető ezért 2 evőkanál joghurtot is teszek hozzá. Közepes fokozaton tovább aprítom, majd evőkanlanként hozzáadom a további joghurtot. Nagyban függ a joghurt mennyisége attól, milyen fajtát használok. Nem szabad hogy a krém folyjon, legyen kenhető, de tartsa meg az alakját. Ha kemény még adok hozzá. Ízlés szerint tovább sózom, borsozom.
  3. Az avokádót hosszában kettévágom, magját eltávolítom. A húsát kikanalazom, majd felkockázom. Anélkül, hogy összetörne óvatosan a masszába forgatom. A tölteléket a fél tojásokba visszatöltöm. 
  4. Hűtőben legalább 1-2 óráig hagyom öszeérni.
  5. Kaviárral, petrezselyem levéllel díszítem, pirítóssal, salátával vagy majonézes krumplisalátával tálalom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése