Végre ide is megérkezett a nyár, bár azt egyáltalán nem állíthatom, hogy a nagy hőséget már nem tudom elviselni....
Hiába telt már el, több mint 3 év, hogy Angliába költöztünk, talán a sok közül ez az az a dolog, amivel nagyon nehezen bírkózom meg: csak várjuk, várjuk és várjuk, hogy majd lesz meleg, hogy nem csak 15 fok lesz a maximum, hanem lesz az 19 is, de nem. Valahogy júniusban ez még nincs.
De persze ennek is van jó oldala: a kertünk csodaszép, locsolni elég egy héten egyszer és minden ragyogó zöld. És míg pár éve hiányoltam ilyenkor a friss, ropogós meggyet, cseresznyét vagy édes epret, ma már tudom, hogy a török boltban is be tudok szrezni hasonló jó dolgokat. A dinnyéjük például páratlan, a datolya mesés, a passió gyümölcsöt és az okrát nem is említem.
Vissza a leveshez: Annyira egyszerű, hogy elég egy késes robotgép, abba beteszünk mindent és már kész is. Tálalás előtt hítsük be, ha igazén jéghidegre vágyunk dobjunk bele pár jégkockát.
Hozzávalók:
kb 6 személyre
3 db érett avokádó
1 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
2 citrom leve (kezeletlen héjú)
1 db kiss friss chili
só
bors
kb 400 ml szűrt víz (vagy palackos ásványvíz)
1-2 evőkanál balzsamecet
kis csokor friss petrezselyem
8-10 db garnélarák (lehet fagyasztott is)
- Az avokádót vágjuk félbe, magját szedjük ki. Húsát kanállal vájjuk ki és tegyük egy tálba. Fél citrom levét facsarjuk rá, hogy ne barnuljon meg majd tegyük késes robotgép táljába.
- Adjuk hozzá a kockára vágott uborkát, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott chillit, petrzselymet, és közepes fokozaton dologozzuk simára.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a balszamecetet. Keverjük át ismét és hútsük be tálalás előtt legalább egy órára.
- Tálalás előtt a garnélűt kevés olajon pirítsuk meg, oldalanként kb 2 perc alatt, majd halmozzuk a leves tetejére.
A recept angolul ezúttal a Steller oldalán jelent meg. Még több képért kattintsatok IDE.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése