Eljött az idő, kipróbáltam, őrülten finom, biztos hogy sokszor fogom még idén nyáron megismételni.
Már csak a jó idő hiányzik hozzá, hiszen például ma is a szigetország egész éves esőmennyisége szakadt a nyakamba. Én legalábbis úgy éreztem.... Ennek köszönhetően a fűnyírás heti rendszerességű lett, bármi szívesen kinő a kertben pillanatok alatt, legyen az dudva vagy virág....
Viszont ha meleg van, fűnyírás után milyen jólesik egy ilyen finom leves.....
Helló nyár, ide is benéznél???!!!
Hozzávalók 4-6 személyre:
2 db kápia paprika
1 fej fokhagyma
kevés olívaolaj
pici só
600 ml zöldség alaplé (szobahőmérsékletű)
2 nagy paradicsom
3 szél újhagyma fehér része
5 db kisebb retek
fél kígyóuborka
kis csokor friss bazsalikom
kis csokor friss petrezselyem
só
bors
a tálaláshoz:
pirított kenyérkocka
kevés sherryecet (ízlés szerint)
néhány jégkocka
- A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy sütőlapra alufóliát fektetek, kevés olívaolajjal meglocsoolom, majd ráteszem a megmosott paprikát. Kevés sóval megszórom, és az alufóliával szorosan betekerem. A héjas, egész fej fokhagymát megskalpolom (a fejének a felső harmadát éles késsel levágom) majd egy másik darab fóliára helyezem, meglocsolom ezt is olajjal, kicsit sózom, és szintén az alufóliával szorosan kis csomagba tekerem. A sütőlappal együtt betolom őket a meleg sütőbe és kb 20 perc alatt megsütöm. Ha kész kiveszem, és langyosra hűtöm.
- Kevés vizet felforralok (vízforralóban vagy kis lábasban). A paradicsomokat megmosom, az aljukon kereszt alakú bemetszést ejtek egy éles késsel. Pár percre a forró vízbe teszem, majd héjukat lehúzom. A húsát nagyobb kockákra vágom, majd félreteszem.
- A hagymát, a retket és az uborkát nagyobb darabokra vágom (keveset félreteszek belőlük amiket kisebbekre vágok, ez tálaláskor a leves tetejére kerül díszítésnek) és egy álló turmix edényébe teszem. (ha valakinek nincs ilyen, tegye az egészet egy magas lábasba és botmixerrel pürésítse.)
- A sült paprikák héját és magját eltávolítom, a húsát a zöldségekhez adom. A megsült fokhagymát kezembe veszem, és a gerezdeket egy kés segítségével óvatosan kiszedegetem, majd ezt is a zöldségekhez adom.
- Felöntöm az alaplével, hozzáadom a durvára vágott petrezselyem és bazsalikom leveleket majd az egészet simára turmixolom.
- Tálalás előtt hűtőben tárolom legalább 1-2 órát, legjobb ha egy egész éjszakát.
- Jégkockával, kenyérkockával és az apróra vágott zöldségekkel, ízlés szerint pici ecettel tálalom.
Nem tudom mit dícsérjek jobban a receptet vagy a képeket? :)
VálaszTörlésMindegyik fantasztikus!!
Szerelmes lettem a képeidbe! Ezek egyszerűen gyönyörűek! Újságban nem látni ilyet...
VálaszTörlésDe guszták, nagyon megkóstolnám!:)
VálaszTörlésHú, ez most nagyon-nagyon tetszik. Képek is, recept is.
VálaszTörlés