Aztán újragondoltam az egészet, és mivel nem nagy rajongója vagyok a fehércsokinak, azt száműztam belőle. De valami mégis kellett még hozzá, így a sűrített tej mellett tettem le a voksomat, hogy ne kelljen melegben főzőcskézni pl tojássárgáját sűríteni.
Ha az egésznek van szépséghibája az az, hogy amikor már le is tudtam fotózni a kész fagyit, tökéletesen szétfolyt...... inkább tűnik valamilyen krémnek, mintsem fagyinak, de állítom hogy az volt. Helló nyár, jó hogy végre megérkeztél :-)!
Hozzávalók 4-6 személyre:
50 gr marcipán
300 ml tejszín
400 gr sűrített tej
2 nagy marék friss bazsalikom levél
a tetejére néhány szem amaretti keksz, összemorzsolva
- A tejszínt megmelegítem, majd kétfelé osztom. Az egyik felébe belereszelem a marcipánt, elkeverem, hagyom hogy elolvadjon. A másik felébe beleteszem a felaprított bazsalikom levelet. Legalább fél óra osszáig állni hagyom.
- Ezután a bazsalikomos tejszínt késes robotgépbe vagy turmixgépbe teszem és közepes fokozaton addig keverem, amíg a bazsalikom levél apróra őrlődik. Hozzáadom a marcipános elegyet és a sűrített tejet.
- Simára keverem, majd ízlés szerint adok még hozzá cukrot. (én nem adtam, elég édes lett)
- Fagylaltgépbe teszem és krémesre keverem, majd felhasználásig fagyasztóba teszem.
Nagyon érdekes és izgalmas recept, szívesen megkóstolnám:) Nem tudom mit szólna a család, pedig szívesen kipróbálnám.
VálaszTörlésTényleg nagyon érdekes! Szerintem nekem nagyon ízlene!
VálaszTörlésa bazsalikom szörp finom volt, akkor sztem, ez is az lehet! :)
VálaszTörlésAz első kép lett a háttérképem erre a hétre. :)
VálaszTörlésNagyon guszta, de a bazsalikomos édességeket csak én eszem a családban, úgyhogy inkább nem próbálkozok most már.