2013. július 5., péntek

MARCIPÁNOS BAZSALIKOM FAGYI AMARETTI MORZSÁVAL

Tavaly már készítettem kakukkfű fagylaltot, nagyon ízlett. De a bazsalikom sem hagyott nyugodni. Először a receptet itt láttam, Markánál, és már első ránézésre megtetszett.
Aztán újragondoltam az egészet, és mivel nem nagy rajongója vagyok a fehércsokinak, azt száműztam belőle. De valami mégis kellett még hozzá, így a sűrített tej mellett tettem le a voksomat, hogy ne kelljen melegben főzőcskézni pl tojássárgáját sűríteni.
Ha az egésznek van szépséghibája az az, hogy amikor már le is tudtam fotózni a kész fagyit, tökéletesen szétfolyt...... inkább tűnik valamilyen krémnek, mintsem fagyinak, de állítom hogy az volt. Helló nyár, jó hogy végre megérkeztél :-)!






Hozzávalók 4-6 személyre:

50 gr marcipán
300 ml tejszín
400 gr sűrített tej
2 nagy marék friss bazsalikom levél

a tetejére néhány szem amaretti keksz, összemorzsolva


  1. A tejszínt megmelegítem, majd kétfelé osztom. Az egyik felébe belereszelem a marcipánt, elkeverem, hagyom hogy elolvadjon. A másik felébe beleteszem a felaprított bazsalikom levelet. Legalább fél óra osszáig állni hagyom.
  2. Ezután a bazsalikomos tejszínt késes robotgépbe vagy turmixgépbe teszem és közepes fokozaton addig keverem, amíg a bazsalikom levél apróra őrlődik. Hozzáadom a marcipános elegyet és a sűrített tejet.
  3. Simára keverem, majd ízlés szerint adok még hozzá cukrot. (én nem adtam, elég édes lett)
  4. Fagylaltgépbe teszem és krémesre keverem, majd felhasználásig fagyasztóba teszem. 


4 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes és izgalmas recept, szívesen megkóstolnám:) Nem tudom mit szólna a család, pedig szívesen kipróbálnám.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nagyon érdekes! Szerintem nekem nagyon ízlene!

    VálaszTörlés
  3. a bazsalikom szörp finom volt, akkor sztem, ez is az lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Az első kép lett a háttérképem erre a hétre. :)
    Nagyon guszta, de a bazsalikomos édességeket csak én eszem a családban, úgyhogy inkább nem próbálkozok most már.

    VálaszTörlés