Gondolom nem vagyok egyedül azzal a dologgal, hogy időről-időre megpróbálok különböző "mentes" dolgokat kipróbálni az étrendemben. Nem csak azért, mert tejfehérjét próbálok sok esetben száműzni, hanem azért is, mert mindig érdekelt, hogy a vega/vegán étkezésben milyen alapanyagokat használnak mások lecserélésre. Így találtam rá Mindenmentes Nóri blogjára, amit már jó ideje követek. Nóri blogja 2012-ben indult és sokakhoz hasonlóan neki glutén intoleranciája van. Először alacsony glikémiás indexű ételek receptjeit osztotta meg az olvasóival, amihez a mai napig tartja magát, de közben kibővült a repertoárja így már számos receptje glutén-, tojás-, tej-, és cukormentes is egyben. Így ha még nem ismeritek, bátran ajánlom Nektek!
Ez a mézeskalács recept is remekül működött, pedig eleinte féltem tőle, hiszen számomra ismeretlen alapanyagokat használtam. Az írókája pedig egészen meglepő volt, hogy cukor és tojás nélkül is el lehet készíteni! Hogy hogyan? Nóri blogján itt elolvashatjátok :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése