Háromféle szendvicskrémet készítettem: egy ricottás- aszalt paradicsomosat. Érdemes jó minőségű aszalt paradicsomot választani, én egy ALDI-ban vásárolttal próbálkoztam. A kecskesajtkrémeshez válasszanak natúr kesudiót, vagy bármilyen más natúr magot, pl. mandulát. A spárgásat pedig egyszerűen fehér, friss spárgából érdemes elkészíteni.
Hozzávalók 6-8 személy részére:
2 nagy vagy 3 kicsi bagett
A ricottás-aszalt paradicsomos krémhez:
25 dkg ricotta
5 dkg szárított paradicsom
1/2 szál újhagyma
só
néhány levél kakukkfű
A szárított paradicsomot az olajból kivéve lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. A ricottához hozzákeverjük és az apróra vágott hagymával, sóval, aprított kakukkfűvel ízesítjük. Hűtőben hagyjuk összeérni.
A kesudiós-kecskesajtos krémhez:
20 dkg kecskesajtkrém
2 evőkanál tejföl
kis marék friss aprított bazsalikom levél
kis marék pirított kesudió
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és hűtőben hagyjuk összeérni. A kesudiót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk. Tálalásnál a kecskesajtos szendvicset a kesudióval megszórjuk.
A spára krémhez:
kb 30 dkg spárga
125 gr Philadelphia krémsajt
kevés petrezselyem
só
A spárgát meghámozzuk, 3-4 centis darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha puha, szűrőkanálba tesszük és alaposan lecsöpögtetjük. Ezután botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a krémsajthoz, sózzuk, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Hűtjük, tálalásnál pirospaprikával megszórjuk. Friss zöldségeket kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése