Hozzávalók 4 személy részére:
500 gr ricotta
250 gr görög joghurt
10 dkg méz
(esetleg plusz 1-2 evőkanál porcukor)
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 citrom reszelt héja és leve
6 db teljes kiőrlésű natúr Győri keksz
20 dkg málna
1,5 evőkanál porcukor
facsarásnyi citromlé
A ricottát egy tálba teszem, és a többi hozzávalóval habosra keverem. Ha a méztől nem elég édes valakinek, tegyen bele porcukrot. A több mézet nem javasolom, mert könnyen túl folyóssá válhat a krém. Poharakba kanalazom, majd behűtöm. Tálalás előtt a tetejét megszórom mozsárban összetört keksszel. A málnaszemeket óvatosan összeforgatom a cukorral, citromlével. A morzsára halmozom, és hidegen tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése