2011. június 22., szerda

RICOTTAKRÉM MÁLNÁVAL


Hurrá, elkezdődött a málna szezon!  Eddig csak hárman versengtünk érte, idén már kicsi B is próbált hozzájutni. De szőrös anyai szívem, és nem utolsó sorban az apró magvas gyümölcsök tiltó listája csecsemőkorban, nem engedte meg neki a kóstolást. Maradt neki a csupasz nokedli. ...

Hozzávalók 4 személy részére:

500 gr ricotta
250 gr görög joghurt
10 dkg méz
(esetleg plusz 1-2 evőkanál porcukor)
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 citrom reszelt héja és leve


6 db teljes kiőrlésű natúr Győri keksz


20 dkg málna
1,5 evőkanál porcukor
facsarásnyi citromlé






A ricottát egy tálba teszem, és a többi hozzávalóval habosra keverem. Ha a méztől nem elég édes valakinek, tegyen bele porcukrot. A több mézet nem javasolom, mert könnyen túl folyóssá válhat a krém. Poharakba kanalazom, majd behűtöm. Tálalás előtt a tetejét megszórom mozsárban összetört keksszel. A málnaszemeket óvatosan összeforgatom a cukorral, citromlével. A morzsára halmozom, és hidegen tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése