2011. szeptember 24., szombat

BÚZÁT BÚZÁVAL: AVOKÁDÓS-BÚZACSÍRÁS BULGURSALÁTA

Ugye szeretitek a salátát? Most ismét az jön, nem is akármilyen.
Már jó néhány hete, hogy vettem egy zacskó csíráztatásra alkalmas tönkölybúza magot. Most került sor arra, hogy kicsíráztassam. A hátoldalán részletes leírást találtam, hogyan kell eljárni, igazán nem bonyolult, csak egy kicsi odafigyelés. A leírásnak megfeleleően 3 nap múlva egészséges, saját búzacsíra virított a csírázatató szűrőedényemben. Azt gondoltam, milyen jó kombinációja lenne a megkedvelt bulgurnak. Így is lett!
Aki azonban nem szeretne csíráztatni, mert nincs rá ideje (napi kétszeri átöblítést igényelnek a búzamagok!), nyugodtan hagyja ki, mert az avokádó-bulgur páros már önmagában is megállja a helyét!



Hozzávalók 2 nagy adag salátához:

15 dkg bulgur vagy ismertebb nevén búzatöret
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 citrom leve
1 ág menta
1/2 csokor petrezselyem
1 avokádó
2 marék natúr kesudió vagy fenyőmag
3 evőkanál búzacsíra






A bulgurt sós vízben puhára főzöm, majd hagyom szobahőmérsékletűre kihűlni. A kesudiót száraz, tiszta serpenyőben megpirítom. A mentát, petrezselymet apróra vágom, és az olajjal összekeverem. Az avokádót pucolom meg legkésőbb, mert könnyen barnul. Éppen azért amikor meghámozom, a citrommal kívűlről bedörzsölöm. Majd kisebb darabokra vágom, és a citrom levét ráfacsarom, majd alaposan átforgatom. Így megtartja a szép zöld színét. Az avokádót, a búzacsírát óvatosan összeforgatom a bulgurral, ráöntöm az olajat, majd tálaláskor megszórom a kesudióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése