Frankfurti leves,
Savanyú krumpli leves,
Paradicsomleves betűtésztával,
Zöldborsóleves pulykanyakkal,
Brassói aprópecsenye,
Baconba tekert csirkemáj,
Majonézes krumplisaláta,
Sütőben sült töltött káposzta,
Csokimousse fekete szeder habbal és
Répatorta.
Nem csoda ha a fentiek után csak valami könnyűre vágytunk, így született meg ez az egyszerű saláta.
Hozzávalók 2 személyre:
2 db kisebb cékla
10 dkg gorgonzola dolce
2 evőkanál fenyőmag
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet vagy balzsamecet
só
A céklákat puhára főzöm, meghámozom, majd hagyom szobahőmérsékletre hűlni. A fenyőmagot eközben egy tiszta, száraz serpenyőben megpirítom. Ha a cékla kihűlt karalábévájóval kisebb golyókat vágok ki belőle. Tálaláskor a sajtot tányérra morzsolom, majd ráhelyezem a cékla golyókat, megszórom fenyőmaggal. Az öntethez az olajat, az ecetet és a sót jól elkeverem, majd közvetlenül tálalás előtt ezzel nyakon öntöm a salátát. Azonnal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése