2011. szeptember 7., szerda

MORZSÁS ALMATORTA



Itt a nyári almaérés ideje, a legnagyszerűbb alkalom arra, hogy friss almából almás sütiket süssünk! 
A receptet ez alkalommal a nővéremtől kaptam, Ő azt hiszem valahol olvasta, így nem saját a remekmű. De nagyon gyors, és rendkívűl finom, így hajrá, almarajongóknak  a kóstolása kötelező!

Hozzávalók:

250 gr leveles tészta (itt a mélyhűtött a jó)

a töltelékhez:
4-6 alma meghámozva, magtalanítva, vékonyra felszeletelve 
1 citrom reszelt héja és leve
2 dl tejföl
1 tojás
10 dkg porcukor
2 evőkanál liszt
1 vaníliarúd kikapart belseje

a morzsához:
10 dkg hideg vaj
1 evőkanál fahéj
10 dkg durvára vágott dió
10 dkg barna cukor

A sütőt 180 fokra előmelegítem,  A tésztát felengedés után lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtom, és kibélelek vele egy pite sütő formát, vagy ha nincs gyümölcstorta formát. A tejfölt a tojással, cukorral, vaníliával habverővel kézzel jól összekeverem, majd beleteszem apránként a lisztet. Csomómentesen elkeverem. Ezután belereszelem a citrom héját, belefacsarom  a citrom levét. Óvatosan hozzáforgatom az almákat, és ráöntöm a tésztára. A morzsához a hozzávalókat kézzel összemorzsolom és az töltelék tetejére egyenletesen szétmorzsolom. A sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése