Kínai receptet olvasva egyébként elmondható, hogy ha valaki hűen akarja követni a leírtakat, megvehet egy egész fűszerboltot. Se szeri, se száma a jellegzetes hozzávalóknak, amik kétségkívűl hozzátartoznak az eredeti ízvilághoz, de a beszerzése nagy utánjárást és vastag pénztárcát igényel.
És most íme, az én "kínai" receptem, amelyben a zöldségek természetesen évszaknak megfelelően szabadon variálhatóak:
Hozzávalók 4 személyre:
1 db csirkemellfilé
2 cm-es friss gyömbérdarab
2 gerezd fokhagyma
1 póréhagyma
1 kis cukkini
1 kápia paprika
2 evőkanál olívaolaj vagy ha van szezámolaj
15 dkg zöld hüvelyű zöldbab megfőzve
2 teáskanál kínai 5 fűszerkeverék
szójaszósz
500 gr kínai tészta vagy rizstészta
A csirkét hosszúkás csíkokra vágom, tálba teszem, leöntöm kb 3 evőkanál szójaszósszal, hozzáreszelem a fokhagymát, a meghámozott gyömbért, és egy éjszakára, de legalább 2 órára hűtőbe teszem érlelődni.
Egy nagy serpenyőben megmelegítem az olajat, hozzáadom a karikára vágott pórét, megdinsztelem, majd beleteszem a csirkét. Megvárom, míg a csirke húsa kifehéredik. Utána mehet bele a csíkokra vágott cukkini, kápia paprika, a fűszerkeverék, és a legvégén az előzőleg megfőtt zöldbab. Ekkor hozzáöntök még szójaszószt, ízlés szerint. Közben néhány perc alatt megfőzöm a tésztát, és miután leszűrtem, lecsepegett, még melegen összekeverem a csirkével. Azonnal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése