2011. október 18., kedd

FÜGELÁZ

Mindenki fügelázban ég, keresi a legjobb fügés recepteket. Szerencsére mindenhol árulnak most fügét, ALDI, SPAR tele van velük. Aki azonban evett már valaha is frissen szedett, napérlelte fügét, az tudja, hogy ezek nem ugyanazok. De sebaj, gyerekkoromban még ilyet sem lehetett kapni!
Szóval, az én véleményem a fügéről az, hogy annyira ízletes, épen ezért nem igényel sok "körítést". Ezért egy egyszerű szendvicset készítettem belőle, csak a fénykép kedvéért felnyársaltam. De elég venni néhány szelet barna, magos kenyeret, levegőn szárított sonkát, mozzarellát, paradicsomot, fügét, és olívát, és kész egy egyszerű, szexi szendvics.

Hozzávalók 4 db szendvicshez:

4 szelet barna magos kenyér
4 szelet levegőn szárított sonka (pl. Pármai vagy feketeerdei)
20 dkg mozzarella
2 db nagy paradicsom
4 db füge
olívaolaj
friss bazsalikom levél

Szerintem nem szükséges leírni, hogy hogyan kell a fentieket a kenyérre halmozni.... A sorrend tetszés szerint variálható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése