Hozzávalók 12 db tortához:
a kekszalaphoz:
20 dkg natúr, teljes kiőrlésű zabfalatok
10 dkg olvasztott vaj
a sajtkémhez:
22 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart belseje
12 dkg tejföl
2 tojás
a tetejére:
1 nagy mangó
2 db maracuja
1 evőkanál méz
A kekszet mozsárban összetöröm. (Ha nincs akkor zacskóba teszem, száját bekötöm, és sodrófával kettőt-hármat gurítok rajta.) A megtört kekszet az olvasztott vajjal összekeverem, majd a muffinsütő alját kibélelem vele egyenletesen elosztva, és kanál hátával elsimítom. 170 fokos sütőben 10 percig sütöm. Ezután kiveszem, és szobahőmérsékletre hűtöm. A sütőt közben 160 fokra leveszem, légkeveréssel.
A krémhez a tojásokat a cukorral kézi habverővel habosra keverem. Ezután hozzáteszem az összes többi hozzávalót és szép simára keverem. A krémet a muffinsütő mélyedéseibe kanalazom a kihűlt kekszes alapra, úgy hogy mindegyikbe egyformán kerüljön, és ne legyen csordultig tele,mert sütés közben meg fog picit emelkedni. Betolom a meleg sütőbe és 30 percig sütöm. Ha kihűlt még hűtőben pihentetem. Tálalás előtt a mangót meghámozom, apróra kockára vágom. A maracuja belsejét kikaparom és a mangóhoz adom. Összekeverem az egészet mézzel.
A sajttorták oldalát vizes késsel körbevágom,majd műanyag lapáttal óvatosan alányúlva épségben próbálom őket kiszedni. Többnyire sikerül is, nem kel megijedni. Tányérra teszem, és a tetejére halmozom a gyümölcsöket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése