2011. október 3., hétfő

MINI SAJTTORTÁK MANGÓVAL ÉS MARACUJÁVAL

Nektek is volt már olyan hetetek, hogy minden amihez csak hozzá láttatok kudarcra volt ítélve?
Nekem ez az előző ilyen volt,  még a legegyszerűbb zöldborsó leves is ehetetlennek bizonyult. Az egyetlen finomság, ami mindenkinek ízlett ez a tetszetős, nagyon finom süti volt. Elkészítése egyszerű, de mindenképpen egy éjszakát hagyjuk hűtőben pihenni. Ja, és a maracuja beszerzése ne riasszon el senkit: kihagyható. Lelőhelye egyébként ismét a Culinaris, vagy megrendelésre a Baldaszti's. És tudtátok, hogy maracujából ne a friss, feszes bőrűt keressétek?  Ebből az a jó édes, ami ráncos bőrű, mint egy 90 éves öregasszony....



Hozzávalók 12 db tortához:

a kekszalaphoz:

20 dkg natúr, teljes kiőrlésű  zabfalatok
10 dkg olvasztott vaj


a sajtkémhez:

22 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart belseje
12 dkg tejföl
2 tojás

a tetejére:

1 nagy mangó
2 db maracuja
1 evőkanál méz


A kekszet mozsárban összetöröm. (Ha nincs akkor zacskóba teszem, száját bekötöm, és sodrófával kettőt-hármat gurítok rajta.) A megtört kekszet az olvasztott vajjal összekeverem, majd a muffinsütő alját kibélelem vele egyenletesen elosztva, és kanál hátával elsimítom. 170 fokos sütőben 10 percig sütöm. Ezután kiveszem, és szobahőmérsékletre hűtöm. A sütőt közben 160 fokra leveszem, légkeveréssel. 
A krémhez a tojásokat a cukorral kézi habverővel habosra keverem. Ezután hozzáteszem az összes többi hozzávalót és szép simára keverem. A krémet a muffinsütő mélyedéseibe kanalazom a kihűlt kekszes alapra, úgy hogy mindegyikbe egyformán kerüljön, és ne legyen csordultig tele,mert sütés közben meg fog picit emelkedni. Betolom a meleg sütőbe és 30 percig sütöm. Ha kihűlt még hűtőben pihentetem. Tálalás előtt a mangót meghámozom, apróra kockára vágom. A maracuja belsejét kikaparom és a mangóhoz adom. Összekeverem az egészet mézzel. 
A sajttorták oldalát vizes késsel körbevágom,majd műanyag lapáttal óvatosan alányúlva épségben próbálom őket kiszedni. Többnyire sikerül is, nem kel megijedni. Tányérra teszem, és a tetejére halmozom a gyümölcsöket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése