2011. július 7., csütörtök

FÜSTÖLT LAZAC KRÉM, BRUSCHETTA

A nyári melegben sokszor képes vagyok délben is a főtt finomságok helyett egy-egy gyors szendvicset választani. Mivel mindkét szendvics a gyorsan elkészíthetőek közé tartozik, ezért most egy kalap alá veszem őket. Valójában azonban a lazacos egy elegáns, nyári vacsora előétele is lehet, míg a bruschetta sokkal inkább frissítőbb, könnyebb. Olaszországban járva számos helyen, számtalan változatban kipróbálhattam. Készítik sütve, nyersen, olívával, sajttal, nekem ez a kedvencem. 


Hozzávalók a lazackrémhez:

10 dkg füstölt szeletelt lazac
1 doboz Philadelphia krémsajt
1 evőkanál tejföl
egy kis csokor kapor
néhány szem kapribogyó
bagett


A lazacot apró darabokra vágom, vagy akinek van és kedveli az egyneműbb krémeket, tegye késes robotgépbe. Ezután összekeverem a krémsajttal, tejföllel, apróra vágott kaporral és kapribogyóval. Legalább egy órára behűtöm. Bagettre halmozva tálalom.


Hozzávalók a bruschettához::

5 db közepes érett, édes paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma lereszelve

1 evőkanál olívaolaj
kis marék friss bazsalikom
2 db nagy bagett




A paradicsomokat egészen apró kockákra vágom, a közepén a szárát mélyen kivágom. Ezután hozzáreszelem a fokhagymát, belekeverem a sót, olajat, és az apróra vágott bazsalikomot. Legalább 1 órán át hűtőben hagyom érlelődni. Tálalás előtt a bagettet megpirítom és a paradicsomot kanállal ráhalmozom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése