Hozzávalók 3-4 személyre:
4 db keményre főtt tojás
két nagy marék bébi spenót levél
2 db ciabatta (vagy 4 db toast kenyér)
8-10 db koktél paradicsom
pár szál újhagyma, vagy negyed póréhagyma
kevés olívaolaj
só
az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál balzsamecet
egy csepp méz
1 evőkanál fehérborecet
só
- A ciabattát vagy kenyeret felkockázom, 180 fokos sütőben aranybarnára pirítom.
- A spenótot megmosom, lecsöpögtetem, a felesleges vizet leszárogatom.
- Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítek. Közben a spárgát megtisztítom: az alsó fás részét levágom és eldobom, ha vastag a héja vékonyan meghámozom, majd kb 4 cm-es darabokra aprítom. A serpenyőbe beleteszek kevés olajat, hozzáadom a spárga darabokat, sózom és pár perc alatt átmelegítem. Időnként átkeverem, majd félretszem.
- Egy salátástálat előveszek, belehalmozom a spenótot, rá a félbe vágott paradicsomokat, a karikára vágott újhagymát, a megpirított kenyérkockákat, a spárgát és kézzel átkeverem. A főtt tojásokat megtisztítom, negyedekbe vágom, és a saláta tetejére halmozom.
- Elkészítem az öntetet: az összes hozzávalót vagy fedeles kis üvegben, vagy csőrös pohárban homogénre keverem. Csak tálalás előtt adom a salátához. (valahogy így :-)
Ez aztán a finom saláta! Komolyan mondom megindított így korán reggel. És micsoda gyönyörű tálaló eszközök!!!
VálaszTörlés