2014. október 2., csütörtök

ŐSZI KÉNYEZTETŐ FALAT: GORGONZOLÁS FÜGÉS SZENDVICS

Ez az étel annyira egyszerű, hogy receptnek is nehezen tudnám nevezni. Apróság. Mégis tökéletes párosítás így ősszel. És csak ilyenkor, mivel éppen most van lila, zamatos füge mindenhol. És vannak pillanatok, amikor nem jó a csavar és a változtatás mert már előttünk sokkal mások -sokkal okosabbak-  kitalálták, hogy hogy jó. És ez így jó! Füge és dolce latte (gorgonzola).  Kéz a kézben.





Hozzávalók:

4-5 szelet teljes kiőrlésű kenyér
4-5 szem érett füge
kb 8-10 dkg gorgonzola

kevés juharszirup és valamilyen zöld csíra (pl mustármag, retek vagy lucerna csíra)





  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A kenyérszeleteket kenjük meg a sajttal, a fügéket mossuk meg, szárukat vágjuk le és szeleteljük vékonyra.
  3. A szeleteket helyezzük el szépen a sajt tetején és 10-15 perc alatt süssük ropogósra. 
  4. Hagyjuk langyosra hűlni majd locsoljuk meg kevés juharsziruppal és díszítsük bármilyen csíranövénnyel (elhagyható). 




1 megjegyzés: