2011. április 27., szerda

KENYÉRSALÁTA

Közkívánatra saláta!

A legegyszerűbb saláta, ilyenkor tavasszal jó esetben minden van otthon a hűtőben, de legalábbis a sarki zöldségesnél is könnyen beszerezhető. Csak tálaláskor öntözzük meg az öntettel, különben a kenyér magába szív mindent. A hozzávalók egyszerűen cserélhetőek, variálhatók egyéni ízlések alapján. Az egésznek a lényegét a balzsamecet adja, így csak jó minőségűt válasszunk!

Hozzávalók 4 személy részére:

4 szelet kenyér kockára vágva, megpirítva
4 db paradicsom
1 db kígyóuborka
1 fej lilahagyma
1 doboz madárbegysaláta
4 db retek
2 nagy kápia paprika vagy kaliforniai paprika


1 dl olívaolaj, lehetőleg extra szűz
3-4 evőkanál balzsamecet



A paradicsomot, retket, lilahagymát nyolcadokba vágjuk, az uborkát, paprikát karikára, a madárbegysalátát megmossuk, lecsepegtetjük. Az egészet egy salátás tálban összekeverjük, a tetejére halmozzuk a kenyérkockákat. Elkészítjük az öntetet az olajból, ecetből, sóból. Tálalás előtt ráöntjük a tetejére és azonnal fogyasztjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése