2011. október 5., szerda

LANGYOS ÉDESBURGONYA KÖRTÉVEL ÉS KECSKESAJTTAL

Ezen a héten örömmel láttam a piacon, hogy ismét eljött az édesburgonya szezonja. Már itt és itt írtam a rajongásomról iránta, de ez a mostani lett a csúcsok csúcsa. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és ráadásul harmonikus ízvilága van. Nem is tudom, hogy előételként, könnyű főételként vagy salátaként állja-e meg a helyét, de finom,  az egészen biztos. Szerintem akkor a legélvezetesebb, ha az édesburgonya még langyos, a körte és a sajt pedig hideg.


Hozzávalók  2 nagy adaghoz:

1 db édesburgonya (kb. 35 dkg-os)
1 db nagy körte
15 dkg kemény típusú natúr kecskesajt
2 evőkanál olívaolaj

3 ág kakukkfű




A sütőt előmelegítem 180 fokra. Az édesburgonyát meghámozom, megmosom, és kis kockákra vágom. Egy tálba helyezem őket, rálocsolom az olívaolajat, egy kiskanál sót, és az aprított kakukkfüvet. Kézzel jól összeforgatom, majd egy jénai tálat alufóliával kibélelek, és szépen, egyenletesen szétterítem rajta a kis burgonya kockákat. Betolom a sütőbe és 20-25 percig sütöm. Akkor jó, ha a villa hegye belemegy. Ekkor kikapcsolom a sütőt, az alufóliával jól betakarom, kis cipót formázok belőle, és tálalásig melegen tartom. A sajtot is és a körtét is (miután a magházát eltávolítottam és megmostam) a burgonyához hasonlóan kis kockákra vágom.  A langyos édesburgonyával összeforgatom és azonnal tálalom.











2 megjegyzés:

  1. Áááá, de béna vagyok. Már jó ideje próbálkozom a komment írásával, de nem sikerült. Eszembe sem jutott, hogy csak lejjebb kéne görgetni.

    A lényeg: tetszetős az új blogkülsőd, csinos:)

    És megcsináltuk a kekszet a hétvégén. Sem a citromot, sem a kókuszt nem éreztük rajt' igazán, de elfogyott az utolsó morzsáig:)))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Julcsi! Köszönöm szépen a dícséretet, örülök hogy valaki észrevette :-)
    Az viszont nem jó hír, hogy a keksz sem nem citromos, sem pedig kókuszos nem lett :-( Csak azt tudom jvasolni, feltéve ha még nem ment el a kedved a keksz gyrtástól, hogy legközelebb próbálj meg beletenni két kávéskanálnyi citrom aromát. Hipermarket polcán véltem legutóbb felfeldezni, a vanília és rum aroma mellett. Elképzelhető hogy kókuszból is létezik, ha nem akkor kókuszlikőrt javaslok. Ha így sem lehet érezni rajta semmit, akkor feladom...... Üdvözlettel,Emma

    VálaszTörlés