2011. november 3., csütörtök

ŐSZI ÉDESKÖMÉNY SALÁTA

Végre vagy sajnos? Teljesen mindegy, az ősz megérkezett, vele együtt a hideg is, és az édeskömény is. Aki járt mostanában piacon láthatja, hogy mindenhol szépen egymás mellett sorakoznak, frissek, üdék és kívánatosak. Leggyakrabban halak mellé párosítják, én most sokkal inkább salátára vágytam belőle. Hozzátettem mindent, ami őszi: narancsot, almát, kandírozott narancshéjat. Próbáljátok ki!



Hozzávalók 2 személyre:

1 db édeskömény
1 db nagyobb alma
1 narancs leve
fél citrom leve
1 vastag szál újhagyma
15 dkg feta sajt
2 evőkanál olívaolaj
2 nagy evőkanál kandírozott narancshéj


Az édeskömény külső leveleit leszedem, a belső maradék gumót megmosom, tetejét levágom. Ezután  félbevágom, majd hosszanti csíkokra szeletelem.  Az almát megmosom, magházát kiveszem, majd héjastól szeletekre vágom. Ahogy vágom, közben már ocsolom is a citrom levével, hogy ne barnuljon meg.  A hagyma fehér részét felkarikázom, a sajtot kisebb kockákra vágom, és az egészet egy nagyobb keverőtálban alaposan összekeverem. Ráöntöm a narancs levét, olajat, és tálalás előtt megszórom a kandírozott narancshéjjal. Pirítóst kínálok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése