2011. szeptember 21., szerda

GORGONZOLÁS CÉKLASALÁTA

Hétvégén kicsi B keresztelőjét tartottuk, így sokat és sokfélét főztem. A menü nem éppen ünnepi volt, de a gyerekeink nem esznek meg sajnos mindent az ünnepi ételekből, így inkább olyanokat választottam, amik az Ő kedvükre valóak. Volt

Frankfurti leves, 
Savanyú krumpli leves, 
Paradicsomleves betűtésztával, 
Zöldborsóleves pulykanyakkal,
Brassói aprópecsenye, 
Baconba tekert csirkemáj,
Majonézes krumplisaláta,
Sütőben sült töltött káposzta, 
Csokimousse fekete szeder habbal és
Répatorta. 



Nem csoda ha a fentiek után csak valami könnyűre vágytunk, így született meg ez az egyszerű saláta. 



Hozzávalók 2 személyre:

2 db kisebb cékla
10 dkg gorgonzola dolce
2 evőkanál fenyőmag
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet vagy balzsamecet


A céklákat puhára főzöm, meghámozom, majd hagyom szobahőmérsékletre hűlni. A fenyőmagot eközben egy tiszta, száraz serpenyőben megpirítom. Ha a cékla kihűlt karalábévájóval kisebb golyókat vágok ki belőle. Tálaláskor a sajtot tányérra morzsolom, majd ráhelyezem a cékla golyókat, megszórom fenyőmaggal. Az öntethez az olajat, az ecetet és a sót jól elkeverem, majd közvetlenül tálalás előtt ezzel nyakon öntöm a salátát. Azonnal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése