A múlt héten sikerült
magunkat teljesen internet mentessé tenni. A kikapcsolás előtti utolsó
pillanatban még telefonon beszéltem a British Telephone-nal, akik kedvesen 45
perces beszélgetés után átírták a meglévő szélessávot a mi nevünkre, majd
közölték, hogy akkor egy hét múlva életbe is lép. Uhhhh, előre láttam, hogy
nehéz és szenvedéssel teli hét vár rám, de hogy ennyire, azt nem gondoltam.
Hiába, hozzá lehet szokni, hogy a legközelebbi hentest is a neten nézi meg az
ember lánya. Egyébként egy másik szolgáltatónál azt mondták a Férjemnek, persze
lehet interneted, csupán várj 20 munkanapot és bekötjük. Hiába, itt sem megy
minden flottul. De, legalább nem próbáltak meg lerázni, hárítani, közömbösnek
lenni, csak egyszerűen tették a dolgukat.
Így tehát próbálok
visszakapcsolódni az élet vérkeringésébe, és megosztani Veletek, hogy amíg net
nélkül éltem, mit is ettem-ettünk. Az egyik fantasztikus fogás ez a csirke
curry volt, amit már otthon is többször készítettem, de ez a mostani mindent
felülírt. Itt Nagy-Britanniában egyébként az ember könnyen megfertőződik a
curry élvezetével. Akik régebb óta olvassák a blogot, már tudhatják, hogy a
nagyon csípős kajákat nem szeretjük. Egyszerűen nem bírja a gyomrom. Sem az enyém, sem a fiúké. A curry pedig milyen lehet
nem csípősen? Jó kérdés. Egy példa jutott eszembe: még tavaly kaptam a
Férjemtől egy szakácskönyvet, amit Amerikában vásárolt. Nemzetközi konyháról
írtak benne, így nem maradhatott ki belőle a magyar gulyás sem. Nos, abban
aztán minden volt! Ha nem tudtátok volna, Amerikában így készül a gulasch: a
szokásos hozzávalókon kívűl van benne kaliforniai paprika, chili, de a
kedvencem: ecet. Valójában az én currym is hasonló lehet egy indiai szemében:
elképzelem, ahogy Mr Sharavanamutu felvonja kérdőn a szemöldökét, és mert
úriember nem mond semmit, de a szemében ott ül a rosszallás és az örök igazság:
ezek az európaiak nem tudnak semmit! Ha tudni nem is tudunk mindent, tanácsként
azonban mégiscsak annyit hadd mondjak: mindenki azt tegye bele, amit szeret!
Hozzávalók 4 személyre:
½ kg csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál enyhe curry
por
15 dkg bébikukorica
10 dkg borsóhüvely, vagy zsenge cukorborsó
10 dkg gomba
1 cm-es friss gömbér
darab
só
2 dl víz
1 dl tejszín
1 lime leve
Előveszek egy nagy
serpenyőt. A csirkét megtisztítom, lehártyázom, megmosom, majd csíkokra vágom.
A serpenyőben olajat hevítek, rádobom azúzott fokhagymát és megpirítom. Még
fehér, amikor hozzáadom a csirke csíkokat, és rászórom a curryt, belereszelem a
gyömbért. Kevergetem, majd ha már kívülről fehérnek látom az összes csirkét,
hozzáadom a megmosott, szeletekre vágott gombát, a ukorica csöveket és hagyom
őket puhulni. Kb 5 perc, jöhet a zöldborsó hüvely. Ennek nagyon kevés idő elég,
különben szétesik, így 5-8 perc alatt meg is puhul. Utána felöntöm vízzel,
alacsony fokozatra kapcsolok, és a tejszínt is óvatosan belekeverem. Hagyom
összeforni, de keverem, nehogy leégjen, és ha kész leveszem a tűzről. Basmati
vagy jázmin rizzsel tálalom, és tálaláskor ráfacsarom a lime levét. Brrr,
isteni!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése