2012. február 14., kedd

SÁFRÁNYOS JOGHURT MANGÓVAL ÉS PIRÍTOTT PISZTÁCIÁVAL

Idén is elérkezett a Szerelmesek-napja, sokak örömére :-) Evezzünk ismét Távol-Keleti vizekre, gondoljuk azt a nagy hidegben, hogy meleg van, és kényeztessük magunkat és a párunkat ezzel a melegsárga, keleti íz és színvilágú, különleges desszerttel. Elkészítése rendkívűl egyszerű, a címében benne van az összes hozzávaló, de lássuk hogyan is készül.




Hozzávalók 2 nagy adaghoz:

1 dl tejszín
6 dkg cukor
1 kis csipet (kb egy csapott kiskanál) sáfrány
25 dkg görög joghurt
fél mangó
1 nagy evőkanál hámozott, natúr pisztácia


A tejszínt felmelegítem, majd ha langyosra hűlt belemorzsolom a sáfrányt. Vigyázat, tényleg csak egy csipet az egész, különben keserű lehet a végeredmény. Azért kell a meleg tejszín, mert a sáfrány akkor ereszti ki igazán az ízét, színét ha melegben van. Ezután viszont lehűtöm hűtőben a tejszínt. A joghurthoz hozzákeverem a cukrot. A hideg tejszínt habbá verem, és lazán a joghurthoz keverem. Poharakba kanalazom, és behűtöm kb 1 órára. Közben a mangót apró kockákra vágom, a pisztáciát durvára vágom, majd száraz serpenyőben megpirítom. Tálalás előtt a krémet megszórom pisztáciával, majd rápakolok kevés mangót és azonnal fogyasztható.

1 megjegyzés: