És még egy könnyű, gyors falat. Annál is inkább mivel látom, hogy ez a hét a Nemzetközi Vegetariánus Hét. Szuper!
Az avokádó energiában gazdag, finom zöldség, de csak érett példányokat szabad vásárolni belőlük. Ami túlságosan kemény az jó eséllyel csak barnulni fog néhány nap alatt a konyhapult tetején, nem pedig beérni. Szóval az a jó, ami elég puha, de még nem esik szét. Ha sikerült ilyenre szert tenni, máris nyert ügyünk van.
Az avokádó energiában gazdag, finom zöldség, de csak érett példányokat szabad vásárolni belőlük. Ami túlságosan kemény az jó eséllyel csak barnulni fog néhány nap alatt a konyhapult tetején, nem pedig beérni. Szóval az a jó, ami elég puha, de még nem esik szét. Ha sikerült ilyenre szert tenni, máris nyert ügyünk van.
Hozzávalók 2 személyre:
1 db érett avokádó
1 gerezd fokhafgyma
fél piros chilipaprika
só
fél citrom leve
2 db tigrisrák vagy nagyob garnéla
kevés olívaolaj a rák sütéséhez
a tálaláshoz kevés friss salátalevél
Az avokádót megmosom, szépen félbevágom, majd két tenyerem között kissé megcsavarom, hogy szétváljon, mint a barack. A magját ezután eltávolítom, a húsát pedig egy kis tálba kanalazom. Villával összetöröm, majd hozzáreszelem a fokhagymát, apróra vágom a chilit, mehet bele só, és a citromlé. Az avokádó héját belülről alaposan meglocsolom, bedörzsölöm egy fél citrommal, néhány salátalevelet helyezek az aljára, majd visszatöltöm bele az avokádó "pürét". Behűtöm. Tálalás előtt a rákot kevés olívaolajon aranyszínűre sütöm, és az avokádó tetejére helyezem.
2 db tigrisrák vagy nagyob garnéla
kevés olívaolaj a rák sütéséhez
a tálaláshoz kevés friss salátalevél
Az avokádót megmosom, szépen félbevágom, majd két tenyerem között kissé megcsavarom, hogy szétváljon, mint a barack. A magját ezután eltávolítom, a húsát pedig egy kis tálba kanalazom. Villával összetöröm, majd hozzáreszelem a fokhagymát, apróra vágom a chilit, mehet bele só, és a citromlé. Az avokádó héját belülről alaposan meglocsolom, bedörzsölöm egy fél citrommal, néhány salátalevelet helyezek az aljára, majd visszatöltöm bele az avokádó "pürét". Behűtöm. Tálalás előtt a rákot kevés olívaolajon aranyszínűre sütöm, és az avokádó tetejére helyezem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése