2012. május 24., csütörtök

AVOKÁDÓ TIGRISRÁKKAL

És még egy könnyű, gyors falat. Annál is inkább mivel látom, hogy ez a hét a Nemzetközi Vegetariánus Hét. Szuper!
Az avokádó energiában gazdag, finom zöldség, de csak érett példányokat szabad vásárolni belőlük. Ami túlságosan kemény az jó eséllyel csak barnulni fog néhány nap alatt a konyhapult tetején, nem pedig beérni. Szóval az a jó, ami elég puha, de még nem esik szét. Ha sikerült ilyenre szert tenni, máris nyert ügyünk van.

Hozzávalók 2 személyre:

1 db érett avokádó
1 gerezd fokhafgyma
fél piros chilipaprika
fél citrom leve
2 db tigrisrák vagy nagyob garnéla
kevés olívaolaj a rák sütéséhez


a tálaláshoz kevés friss salátalevél


Az avokádót megmosom, szépen félbevágom, majd két tenyerem között kissé megcsavarom, hogy szétváljon, mint a barack. A magját ezután eltávolítom, a húsát pedig egy kis tálba kanalazom. Villával összetöröm, majd hozzáreszelem a fokhagymát, apróra vágom a chilit, mehet bele só, és a citromlé. Az avokádó héját belülről alaposan meglocsolom, bedörzsölöm egy fél citrommal, néhány salátalevelet helyezek az aljára, majd visszatöltöm bele az avokádó "pürét". Behűtöm. Tálalás előtt a rákot kevés olívaolajon aranyszínűre sütöm, és az avokádó tetejére helyezem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése