Hozzávalók:
(16 db minikuglófhoz vagy egy kenyér formához)
4 db puha banán
12 dkg görög joghurt
8 dkg mogyoróvaj
3 evőkanál olaj
8 dkg barna cukor
14 dkg kristálycukor
2 tojás
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
17 dkg sima liszt
1 púpos teáskanál sütőpor
pici só
1 teáskanál őrölt fahéj
esetleg kevés őrölt szerecsendió
a fahéjas mázhoz:
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1-1,5 evőkanál víz
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A banánt villával összetöröm, hozzáadom a mogyoróvajat, joghurtot, cukrot (fehéret és barnát) és robotgépben habosra keverem. Ekkor egyesével hozzáadom a tojásokat.
Egy tálba kimérem a kétféle lisztet, sütőport és fűszereket és alaposan elkeverem. Kanalanként hozzáadom a banános masszához, simára keverem. Apránként hozzáadom a 3 evőkanál olajat, óvatosan összeforgatom. Előkészítem a sütőformát: ha hagyományos kenyérformában sütöm kivajazom, majd liszttel megszórom, ha minikuglóf formában akkor ecsettel vékonyan olajjal kikenem. A kuglófokat kb 12-15 percig, a kenyérformában kb 30-35 percig illetve tűpróbáig sütöm. A kuglófok teteje valószínűleg sütés közben felpúposodik, de hűlés közben valamennyire vissza is süllyed. Ha kenyérformában sütitek ez akkor is megtörténik. Ha nagyon zavaró krémmel be lehet vonni.
A fahéjas mázhoz a porcukrot a fahéjjal elkeverem, és kb egy evőkanál vízzel kenhető állagúra hígítom. Ha túl sűrű, még egy pici vizet adok hozzá, majd kanállal szépen rácsorgatom a kuglófok tetjére.
Megjegyzés: én csak a kuglófok felét vontam be mázzal, így a mázhoz leírt alapanyag mennyiség kb 8 kuglófhoz elegendő.
Az eredeti receptet Cookin Canuck oldalán, itt olvashatjátok.
Gyönyörűségesek!!!
VálaszTörlésKöszönöm Ildi!
TörlésBiztos nagyon finomak is, de a fotók teljesen magukkal ragadtak! Szuper jók!
VálaszTörlésSzia Eszter! Ezek szerint megérte várni a napocskát, könyörögni neki, hogy ezen a napon legalább 10 perc erejéig süssön be a nem éppen műteremhez hasonló brit alacsony kis ablakomon :-)
TörlésKöszönöm! De azért remélem meg is sütöd :-)
Hogy én eddig hogy nem találtam ide?! Szuper itt Nálad :)
VálaszTörlésKedves Bors és Pepper! Szeretettel köszöntelek nálam, örülök, hogy tetszik! És köszönöm, hogy játszol a magazinokért :-)
TörlésÜdv Emma