2011. június 8., szerda

BONBON MEGGY FAGYI


A csokoládé és a meggy számomra klasszikus, kedvelt, minden évszakban előállítható páros. Ráadásul a múlt héten okunk volt az ünnepelésre: nagy B szeptembertől óvodás nagyfiú lesz! Számára pedig az ünneplés két dologgal képzelhető el: meggyel és csokival.

Fagyirajongók figyelem: a Lidl-ben akciós fagyigép kapható!

Hozzávalók:

2 tojás sárgája
10 dkg cukor
250 ml zsíros tej
250 ml tejszín (lehetőleg nem növényi)
20 dkg meggy
kb 1 dl rum
15 dkg legalább 75 %-os étcsokoládé








A meggyet kimagozom, és nem aprítom őket, csak félben hagyom. Beáztatom a rumba, legalább egy fél órára. A tejet és a tejszínt egy lábasban összeforralom, majd leveszem a tűzről. A tojások sárgáját egy tálban a cukorral habosra keverem. A langyosra hűlt tejes keveréket a tojásos cukorhoz adom, állandó keverés mellett.  Ezután átszűröm a keveréket, és egy lábasban visszateszem a tűzhelyre. Közepes lángon melegítem és nem mozdulok mellőle, folyton keverem. Amikor a fakanálon húzok egy csíkot az ujjammal, és a csík már nem folyik össze, akkor leveszem.  Ezután hozzáadom a darabokra tört csokoládét és addig keverem, amíg az el nem olvad. Ha szobahőmérsékletűre hűlt hozzáadom a leszűrt meggyet, ha gyerekek is fognak enni belőle a rumot  kiöntöm vagy megiszom?!, ha csak felnőtteké a rumot is hozzáöntöm. Elkeverem, majd mehet a fagyigépbe. Ha nincs, a fagyasztóba és tálalás előtt 5 perccel kiveszem, hogy könnyebben lehessen tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése