Hozzávalók 2 személyre:
1 db nagyobb édesburgonya (megtisztítva 30 dkg)
15 dkg sima liszt + a nyújtáshoz
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál só
2 tojás sárgája
kevés olívaolaj
kevés olívaolaj
10 dkg érett natúr kecskesajt
1 kis marék natúr, hámozott pisztácia
A burgonyát meghámozom, kockára vágom, és sós vízben puhára főzöm. Ezt általában egy nappal korábban szoktam megcsinálni, így amikor áttöröm, már kihűl. ( Drága nagymamám ugyanis a mai napig elmondja, csa kihűlt krumpliból lehet tésztát gyúrni!!!) Egy fazékben sós vizet forralok. A kihűlt krumplit krumplinyomón áttöröm, hozzáadom a lisztet, gyömbért, sót, tojás sárgáját és alaposan összedolgozom. Vastagon lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastag hurkákat nyújtok belőle, majd 1,5-2 cm-es darabokat vágok belőle, és nudli formára alakítom. A sós forró vízben több részletben kifőzöm, különben összeragadnak. Ha feljön a víz felszínére még további 2-3 percig főzöm. Hideg vízbe szedem ki őket, majd leszűröm.
Egy hőálló tálat kiolajozok, majd ráterítem a gnocchikat, ráreszelem a sajtot, megszórom durvára vágott pisztáciával, és 180 fokos sütőben kb 15-20 percig sütöm. Ez a típusú sajt egyébként nem olvadó sajt, így a sütés leginkább azért szükséges, hogy az ízek összeérjenek, és a gnocchi átvegye a kecskesajt aromát. Melegen tálalom.
Egy hőálló tálat kiolajozok, majd ráterítem a gnocchikat, ráreszelem a sajtot, megszórom durvára vágott pisztáciával, és 180 fokos sütőben kb 15-20 percig sütöm. Ez a típusú sajt egyébként nem olvadó sajt, így a sütés leginkább azért szükséges, hogy az ízek összeérjenek, és a gnocchi átvegye a kecskesajt aromát. Melegen tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése