Hozzávalók legalább 6-8 személyre:
25 dkg vörös bab
2 db babérlevél
1 nagy csokor snidling
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál rizsecet (más is jó, csak abból kevesebb kell)
só
bors
A babot előző éjjel hideg vízbe áztatom. Másnap leöntöm róla a vizet és bő vízben megfőzöm a babérlevelekkel együtt.
Ha puha leveszem, hagyom kihűlni, a babérlevelet kiveszem, és botmixerrel pürésítem. ( Fontos, hogy hagyjunk rajta valamennyi vizet, különben nagyon száraz krémet kapunk. Túl folyós sem jó, így az a leegyszerűbb, ha a babot megfőve leszűröm, a főzővizet felfogom egy edényben és turmixolás során apránként adom vissza hozzá, így pont a kívánt állagot kapom. ) Hozzákeverem az olajat, ecetet, aprított snidlinget, sózom, borsozom és behűtöm. Pirítóssal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése