Ez a recept annyira egyszerű, hogy biztosan sokan azt kérdezik, mi ebben a "know how". Semmi. Csak éppen az egyszerűsége miatt ritkán jut eszembe az elkészítése, pedig most van igazán szezonja: a padlizsán is, és a paradicsom is ezen a szép őszön finomra beért, már csak össze kell őket párosítani.
Hozzávalók 2 nagy adaghoz:
2 db kisebb padlizsán
4-5 db közepes paradicsom
kb. 20 dkg mozzarella sajt
1 evőkanál só
1 evőkanálnyi szárított bazsalikom
olívaolaj
A padlizsánok szárát, zöld levelét levágom, megmosom őket. Kb. 1 cm-es szeletekre vágom hosszában. Szeletenként egyesével jól besózom, és kb. 20-30 percet állni hagyom egy tálban. Levet fog ereszteni, és így elveszíti keserűségét. A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy tepsit alufóliával kibélelek és az alufóliát egy kanál olajjal megkenem. Ráhelyezem a padlizsán szeleteket, rmajd befedem paradicsom karikákkal, és megszórom a bazsalikommal. Erre jön a vékony szeletkre vágott mozzarella, és 20-30 perc alat megsütöm a meleg sütőben. Akkor tökéletes, ha mindegyik padlizsán megpuhul, nem marad benne kemény rész. Melegen fogyasszuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése