A camembert és a gyümölcs (vagy gyümölcslekvár) klasszikus párosítás. Így kora ősszel gyors esti vacsorának ideális lehet ez a fogás. Nagy előnye a rántott camembert-hez képest, hogy nem olajban sül, így sokkal egészségesebb. A sült alma illata pedig melengetően lengi be a konyhát, és járja át az ember testét-lelkét. Már csak egy pohár finom, száraz fehér bor dukál hozzá, és gyertyafény...
Hozzávalók személyenként:
1 dobozos camambert sajt
2 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb alma
1 kis csokor snidling
1 kis csokor rozmaring
1 kis marék szeletelt mandula
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Az almákat 1 cm-es szeletekre vágom, és alufóliával bélelt tepsibe fektetem. Tetejét megszórom az apróra vágott snidlinggel és zsályával. Kb 30-40 percig sütöm, amíg az alma kellően megpuhul, de marad tartása is. Közben a camambert sajtot kibontom a csomagolásból és visszateszem a dobozába. Éles késsel pár bemetszést ejtek a felületeén, és az így keletkező zsebekbe helyezem a szeletekre vágott fokhagymát, valamint rozmaring ágakat. Ezt is betolom a sütőbe, kb 20-30 percig sütöm. Ennyi idő alatt a fokhagyma és a rozmaring aromája átjárja a sajtot, az pedig belül megpuhul. A mandulát száraz serpenyőben megpirítom, és tálaláskor megszórom vele az almákat. Melegen tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése