Hozzávalók 4-6 személyre:
4 db egész csirkecomb
só
10 dkg aszalt füge
10 dkg datolya
1,5 dl portói bor
1 nagy evőkanál garam masala
1 púpos teáskanál méz
sütőzacskó
A sütőt előmelegítem 190 fokra légkeveréssel. A csirkéket megtisztítom, lehártyázom, megmosom, majd leszárogatom. Ezután jól besózom, kicsit állni hagyom. Közben összekeverem a mézet és a bort. A húst bedörzsölöm a garam masalával, majd bőrükkel felfelé belehelyezem egymás mellé a sütőzacskóba. A zacskóba beledobálom a fügéket és a datolyákat, majd ráöntöm a boros-mézes keveréket, úgy hogy ne folyjon ki. Összeszorítom a zacskó száját és óvatosan összerázom a folyadékkal a csirkéket. A zacskó zsáját bekötöm cérnával, egy tepsibe helyezem és betolom 1 órára a sütőbe. 1 óra után kiszúrom a zacskót, és megnézem a húst. Mostanra a villa hegye bele kell, hogy szaladjon. Kicsit kinyitogatom, vigyázok hogy a szaft a zacskóban maradjon, de a csirke bőre szabaddá váljon és további 10-15 percre visszateszem, hogy a bőre megpiruljon. Ha kész, a combokat kiszedem, és ráöntöm a szaftot a gyümölcsökkel együtt. Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálalom.
Nagyon jól hangzik. Erre mondta a fiad, hogy nem szép? Nagyon guszta lett. Portói van itthon, ételhez vettem és azóta is mindig csak ételekbe kerül.
VálaszTörlés