2011. március 22., kedd

CSOKOLÁDÉ FONDANT KOKTÉLCSERESZNYÉVEL

A csokifondant nálunk mostmár nemcsak a férjem, de a fiam nagy kedvence is. Volt már, hogy nem sikerült tökéletesen, de az alábbi receptet ha pontosan követik, ugyanilyen klassz, belül melegen, selymesen folyó tömény csokiélvezetben lehet részük. És persze a közepén kibukkan az egyetlen szem huncut koktélcseresznye! Apropó, koktélcseresznyét honnan is lehet beszerezni? Én még tavaly, a nyári koktélszezon idején egy német, négy betűs áruházlánc akciói között leltem rá. Tegnap próbáltam hipermarketben szerezni, de ott nem ment. Szerintem jobb minőségű áruházakban kapható szezontól függetlenül is. Ha valakinek mégsem sikerül beszerezni, nos jön a friss megy és cseresznye szezon, azzal is kiváló lesz! Fontos, hogy senki ne essen túlzásba: egy szem éppen elég, különben könnyen lehúzza a tésztát és nem fog megfelelően felemelkedni!




5 db szufléformához

10 dkg vaj+ egy kicsi a kenéshez
4 teáskanál sötét kakaó
10 dkg legalább 70 %-os étcsoki2 tojás
2 tojás sárgája
9 dkg barnacukor
8 dkg finomliszt
5 db koktélcseresznye

Sütőt 160 fokra, légkeveréssel előmelegítjük. A formákat vajjal kikenjük, és kakóporral gondosan behintjük. A vajat a csokival gőz felett megolvasztjuk, és utána langyosra hűtjük. Közben a tojásokat és a sárgákat is a cukorral jó habosra keverjük. a csokit hozzáadjuk, elkeverjük, majd a lisztet is hozzászitáljuk. Igen, ha szitáljuk sokkal légiesebb lesz a végeredmény. A formák aljára vastagon teszünk a masszából, majd  mindegyikbe egy szem cserit elhelyezünk. Betakarjuk egyenletesen a maradék tésztával. 12 percig sütjük, melegen a formákból tányérra kifordítva tálaljuk. És kutatjuk a cseresznyét....



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése