Ha nem először főzöl, de mégis valami újat és változatosat szeretnél készíteni, jó helyen jársz!
2011. május 20., péntek
BODZA POHÁRKRÉM
Még mindig bodza!
Biztosan Önök is voltak már olyan helyzetben, amikor ettek volna valamilyen édességet, de sem kedvük, sem idejük nem volt arra, hogy bekapcsolják a sütőt, és órákig süssenek, krémet kavarjanak. Ez a desszert azoknak szól! Aki ennél gyorsabban szeretne valamit összeütni, annak nem tudok ötlettel szolgálni....
És még egy: a pohárkrémek egyik előnye, hogy szabadon variálhatóak. Mindenki azt tegye bele, ami neki kedves. A variációk száma végtelen! A másik, hogy rendkívűl mutatósak, így tökéletes vendégváró desszertek.
Hozzávalók 4 db pohárhoz:
2 dl bodzaszörp ( lehet bolti is, de jobb a házi :-)
fél lime reszelt héja
3 db lapzselatin
20 dkg natúr joghurt
10 dkg mascarpone
5 dkg babapiskóta vagy teljes kiőrlésű keksz (pl. Győri)
a díszítéshez: szeletelt mandula, idénygyümölcs, pirított dió, citromfű, tejszínhab, stb
A zselatin lapokat hideg vízbe áztatom. A szörpöt felmelegítem egy lábosban, belemegy a reszelt citromhéj. Lehúzom a tűzről, és ha langyos, hozzákeverem a kinyomkodott zselatint. A joghurtot a mascarponeval csomómentesre keverem, kézi habverővel. Hozzáöntöm a bodzaszörpöt. Megkóstolom! Nagyon fontos, mert ha valakinek nem elég édes tehet bele porcukrot. Ez sajnos a szörp édességétől függ. Közben a babapiskótát vagy kekszet mozsárban összetöröm. Ha nincs mozsár, beleteszem egy zacskóba, bekötöm a száját, és sodrófával összetöröm. ( A babapiskóta szinte teljesen elázik a krémtől, így aki azt szereti, ha roppanós a krémben valami, az a kekszet válassza.) A poharak aljára teszek az összetört piskótából vagy kekszből. Kb. az összes kétharmadát használom fel. Erre ráöntöm a krémet, négy egyenlő részre elosztva. Érdemes olyan edényben elkészíteni a krémet, aminek van csőre, vagy kiöntője, mert így nem piszkoljuk össze a poharak szélét töltés közben. Belekanalazni szerintem jóval nehezebb. Ha elosztottuk a krémet, rászórjuk a maradék kekszet a krémek tetejére. Legalább 2-3 órát hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt gyümölccsel és minden egyébbel feldíszítem.
Címkék:
gyors édességek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hat ez fantasztikussan nez ki! Mnam:-)
VálaszTörlésDe az 5kg piskota nem sok?
Kedves Elina!
VálaszTörlésLegalább valaki figyel :-))) Nagyon köszönöm az észrevételt, természetesen nem 5 kg csak 5 dkg. Elnézést a hibáért, kicsit álmosan sikerült begépelni.
Egyébként tényleg nem csak jól néz ki, de fini is. Sok sikert az elkészítéshez!
Köszönettel, Emma