Ők estek "áldozatul"... |
Hozzávalók 4 db szufléformához:
350 gr tejszín
200 gr tej
5 dkg cukor
20 gr friss menta
4 lap zselatin
1 citrom reszelt héja
2 kiskanál narancsvirágvíz (elhagyható)
30 dkg eper
1 evőkanál cukor
1 evőkanál balzsamecet
A tejet, tejszínt lábasban megmelegítjük, hozzáadjuk a friss mentaleveleket. Kb, 2/3-ára besűrítjük. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Ha a tej elkészült, leszűrjük, hozzáadjuk a cukrot, narancsvirágvizet, belereszeljük a citromhéjat, majd a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és a forró tejes keverékhez adjuk, hogy feloldódjon. Utána a formákba öntjük, és szobahőmérsékleten kihűtjük. Ezután hűtőszekrényben egy egész éjszaka hűtjük. Tálalás előtt a széleit késsel meglazítjuk, és tányérra borítjuk.
A szószhoz az epret negyedekbe vágjuk, és a cukorral alacsony lángon összerottyantjuk. Ha kész, hozzáadjuk a balzsamecetet. Ezt szobahőmérsékletűre hűtjük, és a kifordított panna cottára halmozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése