2011. május 3., kedd

HIDEG KARDAMOMOS MÁLNA KRÉMLEVES






A nagyfiam állandóan meggylevest vagy valamilyen gyümölcslevest enne, de valójában már kicsit unom, hogy állandóan azt főzzek. Így jött az ötlet, hogy legyen málnakrémleves, de valami új változatban. A kardamom és a málna harmónikusan megférnek egymással, egyik sem nyomja el a másik ízét. 
Hozzávalók:
500 gr fagyasztott málna
1 kiskanál kardamom
cukor
egy fél lime héja
2 dl tejszín
A málnából néhány szemet kiveszünk, a többit kevés vízben megfőzzük, éppen csak ellepje. Fűszergömbbe helyezzük a kardamomot és a málnához tesszük. Ízlés szerint cukorral édesítjük. Beletesszük a lime héját. Ha felfőtt, levesszük a tűzről kicsit hűlni hagyjuk és öszeturmixoljuk, DE előtte a lime héját eltávolítjuk!
A mixelés után hozzákeverjük habverővel a tejszínt és visszatesszük a tűzre. ( Ha forrás közben adunk tejfölt vagy tejszínt levesekhez, vagyis habarjuk, könnyen kicsapódhatnak és szemcséssé válnak, így ezt a műveletet mindig a tűzről levett levessel hajtsuk végre.) Ha túl sűrű  adhatunk még hozzá vizet. Éppen csak összerottyanjon, majd hűthetjük is. Hidegen citromfűvel és a félretett málnaszemekkel tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése