2011. május 18., szerda

SPENÓTOS SPAGETTI PIRÍTOTT FENYŐMAGGAL



A friss spenót szezonját éljük, érdemes kihasználni. Én szeretem, hogy olyan fű íze van. A legegyszerűbb, leggyorsabb tésztaétel, amit csak el tudok képzelni. A mascarponetól extra krémes állagot kap, különösen finom. Vegák előnyben!

Hozzávalók:

40 dkg friss spenótlevél (fagyasztottal nem ér helyettesíteni!)
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg mascarpone
só 
2 -3 dkg pirított fenyőmag
reszelt parmezán
25 dkg spagetti


A megmosott leveleket egy-egy marékba fogom, és vágódeszkán a csokrokat csíkokra vágom. A vajon a fokhagymát megdinsztelem. Rádobom a csíkozott spenótleveleket. Puhára párolom. Leveszem a tűzről és még melegen hozzákeverem a mascarponet. Közben kifőzöm a tésztát, és azt amikor leszűröm azonnal a spenóttal összekeverem. A fenyőmagokat tiszta száraz serpenyőben megpirítom és tálalásnál a sajt tetejére halmozom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése