Azt ígértem legközelebb jövök az adagokkal az előző poszthoz kapcsolódóan, de arra gondoltam, hogy együnk végre valamit, hiszen legtöbben azért jártok ide, vagy nem?
Itt az ember könnyen megfertőződik a curry készítésével, mert az alapanyagok tálcán kínálják magukat. Csirke curryt már csináltam, így most vega barátaimnak akartam kedvezni, így jutott eszembe a padlizsán. Egyik újságban csicseriborsóból készült, de megmondom őszintén, hogy az annyira nem az én világom... De ha valakinek az ízlik jobban, készülhet abból is. Egy a lényeg, jázminrizzsel finom lesz! (szemfülesek azt is látják, hogy nálam ez éppen elfogyott, így arborio főtt mellé...)
PS: Többen jeleztétek, hogy viszonylag nehezen vagy egyáltalán nem tudtok megjegyzést írni egy-egy bejegyzéshez. Sajnos tudom, hogy nem egyszerű, DE ha regisztrált Facebook-osok vagytok, belépés után az alábbi linkre kattintva csatlakozhattok a coffeinmentes facebook oldalához itt, ahol egyszerűbben és gyorsabban tudtok kommentálni. Köszönettel, Emma
Hozzávalók:
2 db közepes padlizsán
2 evőkanál szezámolaj vagy olívaolaj
hüvelykujjnyi friss gyömbérdarab
1 evőkanál curry (ha fűszeresebb legyen még 1 evőkanál mehet bele)
1 kiskanál garam masala
2 gerezd fokhagyma
1 doboz, kb 400 gramm kókusztej
só
10 dkg bébi kukorica
2 db kis piros chili
(esetleg ízlés szerint rizsecet, én kihagytam)
aki szereti, a tetejére friss koriander
1 lime leve
Először is a padlizsánt nagyobb kockákra, kb 1 X 1 cm-es darabokra vágom, és egy tálba teszem. Alaposan besózom. Kb 30 percet állni hagyom. Csak ezután, egy nagyobb méretű serpenyőben felhevítem az olajat, belereszelem a fokhagymát, a gyömbért és pirítom. Még fehér a fokhagyma, amikor rászórom a curryt, a garam masalát, majd hozzáadom a sótól lecsöpögtetett padlizsán kockákat és egy chilit. (mivel én a minimális csípősséget viselem csak el, a chili magját és erét előtte gondosan eltávolítom, és apróra összevágom.) Hagyom a padlizsánokat átforrósodni, majd ha már kezd letapadni a serpenyő aljára felöntöm a kókusztejjel. Ezután teszem bele a kukoricát. Hagyom összeforrni, majd adok hozzá forrásban lévő vizet. Addig főzöm a curryt, hogy a padlizsán ne essen szét teljesen, kicsi tartása maradjon. Mindig csak kevés vizet adok hozzá, és ha elforr pótolom, nehogy nagyon híg legyen. Ha megpuhult a padlizsán lehúzom a tűzről. Tálalás előtt frissen vágott koriandert szórok rá, karikára vágom a maradék chilit, és ráfacsarom a lime levét. Rizzsel kínálom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése