2011. május 4., szerda

CSIRKE FAJITA



Gondolom,  Húsvét után  a legtöbben ha húsra is vágyunk, csak a könnyebb fajtából. Így a hozzám hasonszőrűeknek ajánlom az alábbi könnyű, egyszerű fogást. A tortilla lapok szerencsére ma már mindenhol beszerezhetőek, hipermarketek polcain mosolyognak ránk! A faitát én úgy szeretem, hogy a benne lévő saláta hideg, a hús pedig meleg....


Hozzávalók:

6 db tortilla lap
1 db csirkmellfilé
1 evőkanál curry por
1+2 kis doboz (125 gr) natúr joghurt
1 db kígyóuborka
2-3 gerezd fokhagyma

2 db közepes paradicsom
olívaolaj


A csirkemellet megmosom, a hártyáktól megtisztítom és kicsi kockákra vágom. A curryport elkeverem egy doboz natúr joghurttal. Ebbe teszem a csirkét pácolódni, legalább 1-2 órára a hűtőbe. Közben elkészítem a tzatzikit: a kígyóubi két végét levágom, a többit nagy lyukú reszelőn lereszelem és besózom. Kb. 10 percet állni hagyom, majd a levét kifacsarom. A 2 doboz joghurtot egy tálba öntöm, hozzáreszelem a fokhagymát, majd jön bele az uborka.

Tálalás előtt kevés olajon megpirítom a húst. Kb 10 perc közepes lángon. A tortilla lapokat megmelegítem, így könnyebben tekerhetők, rákenem a hideg tzatzikit és rá halmozom a meleg husit, és a szeletekre vagy cikkekre vágott paradicsomot. Végül feltekerem.  ( A belevalók variációja végtelen: reszelhetünk bele sajtot, tehetünk bele fejes salátát, hagymát, stb)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése