2011. május 20., péntek

MAZSOLÁS REBARBARA LEVES

Hála Istennek, rebarbara szezon van! Olyan gyönyörű zöldség- igen, zöldség- , és annyi mindent lehet készíteni belőle!
Én most levessel próbálkoztam. Aki szereti a gyümölcsleveseket, és már kellően unja a meggy-alma-körte triumvirátusát, az bátran készítse el ezt a levest. Egy hideg nyári napon vaníliafagyival tálalva, telitalálat.

Hozzávalók:

kb. 50 dkg tisztított rebarbara
1 l víz
2-3 db egész szegfűszeg
1 kis rúd fahéj
1 db csillagánizs
2 db egész kardamom
15 dkg cukor
5 dkg mazsola
1,5 dl tejszín


A rebarbara piros héját éles késsel vékonyan lehúzzuk. Ezután felvágjuk 3-4 cm-es darabokra, és a vízzel együtt feltesszük forrni. Mehet bele a tejszín kivételével az összes hozzávaló. Addig főzzük, amíg a rebarbara elég puha lesz, szétesik. Ekkor megkóstoljuk, ha még nagyon savanyú tehetünk bele extra cukrot. Ezt követően kivesszük az egész fűszereket, és levesszük a tűzről. Kicsit hagyjuk hűlni, és óvatosan belekeverjük a tejszínt. ( Ha forrás közben tesszük mindezt , a tejszín könnyen összeugrik, és csomós lesz a leves. Én szándékosan nem teszek bele lisztet vagy keményítőt, egyszerűen felesleges kalóriabevitelnek érzem, de aki kedveli a hagyományos habart leveseket, ezt is készítheti hasonló módon.)
Lehűtve, tejszínhabbal, vaníliafagyival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése