2011. május 15., vasárnap

GRILLEZETT HALLOUMI ROZMARINGOS ÚJBURGONYÁVAL, MARINÁLT SÜLT PAPRIKÁVAL



Akik nem tudják, azoknak leírom, akik pedig tudják, azoktól elnézést kérek, ugorják ezt át: a halloumi egy sós ízű, félkemény sajt, ami Ciprusról származik. Legjobb felhasználási módja a grillezés. Lelőhelye ez alkalommal az ALDI üzletlánc volt. 800 ft körüli ára van, ez kb. 2 főnek elegendő.
A sült paprika: tudom hogy nincs szezonja még, de egyszerűen bekattant. Eddig nem nagyon csináltam, de olyan egyszerű, és olyan finom. Persze akik nem szeretik a paprikát azoknak nyilván hiába dícsérem, de esetleg akadnak olyanok is, akik úgy szeretik, mint én.
A körete lehetne éppen bármilyen tavaszi saláta, vagy rizs, de újburgonya szezonban nálunk elképzelhetetlen mással tálalni!!!

Hozzávalók:

250 gr halloumi


4 db kápia paprika
fehérborecet vagy almaecet

1 gerezd fokhagyma
olívaolaj


1 kg újburgonya
5 dkg vaj
egy marék aprított rozmaring






Paprikát megmosom, 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöm. Héját lehúzom, apró kockára vágom. Hozzákeverem az ecetet, olajat, aprított fokhagymát, sót. Mindenből ízlés szerint, legyen egy kis öntet jellege. Hűtőben hagyom legalább egy órát érlelődni.

A burgonyát lekapargatom, negyedekbe, a kicsiket félbe vágom. Egy tűzálló tálat kivajazok, majd elhelyezem benne a krumpli felét, megsózom, vajkockákat vágok rá, és a rozmaring felét rászórom, majd befedem a maradék krumplival, azt is sózom, rozmaring, maradék vaj. Összeforgatom, és mehet a 200 fokos sütőbe. Sülés alatt néhányszor átkeverem. Lefedve puhára sütöm.

Közvetlenül tálalás előtt grillserpenyőben olívaolajat hevítek, és a szeletekre vágott sajtot meggrillezem mindkét oldalán. A grillserpenyőről már írtam a grillezett csirkemellnél, de most akkor ismét reklámot csinálok a svéd bútor áruháznak: konyha osztályon kapható, jó vastag fenékkel, így nem ég le benne szinte semmi. Szerintem érdemes egy ilyet beszerezni, de ha nincs megteszi a legegyszerűbb serpenyő is, legfeljebb nem lesz csíkos a sajt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése